2010. május 6., csütörtök

1 hónapos Arni baba (április 25.)

Kicsit megkésve írok az első hónapunkról, de majd azt is leírom, hogy miért!

Súlya: 3000g született---2850g jöttünk haza---1 hónapos súlya: 3825g

Evés:
Szépen szopizik, 80g-110g eszik egy szopizás alkalmával, kb. 6-7szer evett egy nap (ennek meg lett e következménye, de majd a következő bejegyzésben írok erről)



Érdeklődés: Észrevettük, hogy ha a hordozójában ül, akkor nagyon figyeli a hordozó íves fogoját, fekete színű és teljes merengéssel tudja figyelni 5 percig is. Ezt látva felbuzdulva elővettem a játszószőnyegét, amikor 3 hetes lett. Most már egyre jobban figyel ott is, sokat kalimpál kezével, lábával!

Arni baba beszéde: sírással jelez, ha van vmi gondja (éhes, fáj a poci, fáradt vagy csak a közelségünkre vágyik), 4 hét elején már próbálgatta a hangját is. Így: höööö, áááá

Fejlődés:
Fejét már nagyon szépen tartja, erős nyakizma van, dokinéni is megdícsérte. Hason fekve átfordítja mind2 írányba a kis fejét! :)

Fürdés: Apa fürdeti a kis Arnit, az első 1-2 alkalom volt sírós, de azóta nagyon szereti vizet, szereti, nagyokat rúgkapál a lábával a mi kis békánk! Ez apa-fia meghitt tevékenysége!

Alvás: 1 hónap végére már egyre többet van ébren, van, hogy 1-1 és fél órát is. Aztán utána szundi is. Szeret aludni a kiságyában, a hordozóban, és séta közben a babakocsiban. A legjobban hason szeret aludni, de ezt csak nappal hagyom mikor jobban, tudok rá figyelni, este általában oldalt fekszik. Általában egyszer kell este enni, majd reggel 5-6 körül. De persze vannak nehezebb napjaink (hasfájás, vagy front) is vagy esték, és akkor borul minden. Néha elalszik rajtunk is a mellkasunkon, azt nagyon szereti.

Hasfájás: Első pár hétben elég has fájós volt Arni, de adtunk neki infacolt, az elég sokat segített, már kezdtem megnyugodni, mert néha annyira keservesen sírt emiatt.

Bukás: első pár hétben nem nagyon volt, csak néha, nem is foglalkoztam vele. Aztán kb. 2 és fél hetesen volt éjszaka egy nagy bukás, ami az orrába ment fel, szegény alig kapott levegőt vörösödött a mkis feje, de a porszívó orrszívó segített. Aztán 3-4 hét környékén elég sok bukásunk lett, minden szuopi után szinte, aztán 1 órával a szopi után is volt, hogy jött vissza tejcsi, vagy folyt ki a szájából. Ekkor kezdtem el aggódni –folyt. köv. a következő bejegyzésben.

Hossza: 56cm született--- 60 cm 1 hónaposan.
Rohamosan növi ki a ruháit, volt olyan ruci amit még rá sem tudtam adni, mert már kinőtte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése